.

TERIMA KASIH KERANA SUDI KE BLOG SAYA SEGALA KOMEN - PANDANGAN DAN MAKLUM BALAS AMATLAH DIHARGAI. SEMOGA KITA MENJADI LEBIH BAIK DARI SEMALAM.

ALTERNATIF

KANSER PROSTAT
Mengikut kajian B17 adalah terbaik untuk mengengkang sel kanser. Di negara kita B17 banyak terdapat pada Singkong / Ubi Kayu. Jika anda ingin mencuba boleh mengambil langkah berikut
sumber http://tradisiembahmali.blogspot.my/

  • Dapatkan ubi kaya yang segar 
  • Kupas kulit dan basuh sehingga bersih
  • Rebus dan biar periuk tidak bertutup sehingga empok.
  • Makan 10g tiga kali sehari. amalkan sehingga sembuh.
  • Jangan makan makanan yang bercampur Ginger dalam tempoh pengambilan Singkong.

BATUK BERPANJANGAN
Seminggu yang lepas saya ketemuai RAHSIA YANG HEBAT INI. Ramai orang suka makan tomyam. Namun ramai yang tidak tahu akan rahsia Buah Liamau Purut atau Limau Tomyam. Jika anda mengalami batuk berpanjangan atau batuk yang amat sangat khasnya gatal teramat di bahagian tekak, kini anda boleh mencuba petua ini. Bagi saya setelah 3 minggu batuk baru ketemui rahsia ini dari seorang rakan. Walaupun tiga jenis ubat batuk morden telah dicuba tetapi tik berkesan. Caranya mudah:
  • Ambil sebiji buah limau purut / limau tomyam yang saiz besar.
  • Panaskan di atas api yg bersaiz sederhana selama lebih kurang 1 hingga 2 minit (sehingga kulitnya agak kehitaman)
  • Potong dibahagian bawah buah limau tersebut.
  • Picit atau perah buah limau itu ke dalam cawan.
  • Campurkan sedikit garam bukit dan kacau biar sebati.
  •  Biarkan ianya sejuk sedikit dan minum sedikit (lebih kurang 1 hingga 2 ml). Ulang beberapa kali dalam sehari. Uppppp!!! jangan sampai sakit perut pula. Seeloknya 4 jam sekali. Insyallah dengan kehendaknya batuk anda akan sembuh.
  • Ini sekadar rahsia petua dan saya telah mencuba dan dengan izin allah ianya sembuh pada keesokannya. 
GAUT

Buah Langkau : Dapatkan biji buah langkau yang sering di dapati di pasar hari. Basuh sehingga bersih dan rendam 5 biji ke dalam air satu jag. Minum airnya dua kali sehari (rasa kelat) dan simpan air tersebut ke dalam peti ais dan amalkan sehingga sihat. Lain Lain Khasiat:
uah langkau dipercayai mempunyai berbagai khasiat,
Menurunkan kadartekanan darah
Menurunkan kadar gula dalam darah
Mengurangkan kadar asid dalam badan
Membuang angin dalam badan
Meredakan panas badan/ demampanas
Menurunkansuhu badan
Melawaskan pembuangan air besar dan kecil
Sesuaiuntuk gout,kencing manis dan darah tinggi
Sakit saraf,keputihan,buasir,bisul,resdung.

.
DARAH TINGGI 
Kaedah Pertama : Mengamalkan makan atau minum buah/jus buah amra kedondong. Amalkan dua kali sehari. Kalau di masukan ais lagi best.  
Kaedah Kedua : Amalkan minum jus seleri (sejenis sayur) atau makan matangnya secara mentah.
.
ULSER DALAM PERUT 
Air Tanak Nasi : Ketika anda mahu masak nasi lebihkan airnya sedikit. Apabila nasi menidih ambil sebahagian darinya. Biarkan air itu sejuk (suam) dan minum. Kalau masukan ais ok juga.
Madu Lebah : Beberapa cara lain yang boleh diamalkan adalah dengan mengambil madu lebah, minyak zaitun dan minyak habatusauda setiap hari. Madu lebah sebelum makan dan minyak zaitun selepas makan pagi dan malam, Minyak habatusauda pagi selepas makan. 
Air Halia : Elok juga meminum air halia segar yang dipotong nipis-nipis dan masukan ke dalam gelas bersama sedikit gula dan air panas. biarkan seketika danminum. Seminggu 3 kali.
.
SAKIT JANTUNG

Dengan izin Allah telahpun terbukti.
Sumber http://muhammad-ali-ben-marcus.blogspot.com


KENCING MANIS


KURUSKAN BADAN
========================================================================
RAHSIA HALIA

7 Easy Ways To Heal with Ginger

Ginger is a wonder root. Its healing power is inversely proportional to how knobbly and unattractive it looks. Its role in easing digestive problems and healing painful joints is undisputed. It brings relief from coughs and colds and strengthens your immune system. And those are only a few of ginger’s amazing health benefits.
I cannot imagine my kitchen without a handful of young, pink-tipped, robust ginger root. Try these easy and health-boosting  ideas, and you’ll be a ginger lover, too!

For your tummy: Slice fresh ginger into matchsticks. Squeeze a whole lemon on it. Place in a small glass jar. Suck on those matchsticks or eat it as  pickle. Lovely punchy taste, and great for digestion.
For your throat: Grated ginger, mixed with a big spoonful of honey, brings instant relief to a sore throat.
For an Antioxidant bounty: A fresh tomato-ginger relish for your table: 1 tomato, finely chopped, tossed with finely chopped or freshly grated ginger, a little salt, some cilantro or parsley leaves.

For power soups: Stir a teaspoon of freshly grated ginger into your soups, for a dramatic burst of flavor and all the health-giving goodness of this wonder root.

For a guilt-free but delicious bite: Boil 4 potatoes. Cut them into cubes, and toss them with a teaspoon of finely chopped garlic, a teaspoon of finely chopped ginger, 1 green chili, salt and fresh herbs.

To wake up your sleepy grains: Grate some ginger and squeeze some lemon over freshly boiled rice, couscous or pasta for a tasty kick and loads of antioxidant benefits.

For an energetic day: Grate ginger and stir it into a cup of plain yogurt. Place them in a blender with ½ tsp roasted and powdered cumin seeds, a little sea-salt and  2 cups of ice-cold water and give a good whizz. This lassi is a supremely refreshing and digestion-friendly summer drink to kick start your day!
So off I go, to stir up some gingery lassi. Hope you’ll try some, too! Sumber http://muhammad-ali-ben-marcus.blogspot.com

No comments:

Post a Comment